11 Nisan 2010 Pazar

Kemankeş Çelebi gezi notları - Kocaeli


Sessizlik sizleri yanıltmasın. Daha önce de yazdığım gibi boş durmuyoruz elbet. Geçtiğimiz hafta sonu Kocaelindeydik. Kocaeli Belediyesi’nden yetkililerinde bulunduğu bir toplantıda hazır bulunacaktık. Amacımız sadece Türk Okçuluğunu Kocaelinde tanıtmaktı yoksa “kuzu çevirme” daveti bizi hiç ama hiç etkilememişti. Bu nedenle tanıtım amaçlı bu toplantıya camianın iki XXL katagorisindeki kemankeşleri olarak Şafak biraderimle beraber katıldık. Kuzunun ebadını ve sayısını bilmediğimiz için de ev sahibi mahçup olmasın diye kimselere haber vermedik. Yolda “ya Şafak sen Ankaraya ağabeyinin yanına gitmeyecek miydin? istersen biran önce git ben seni idare ederim” tarzı çabalarımız “ Biz Türk okçuluğu için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayız” aforizmasıyla diskalifiye edildi. Rıdvan hocamız vardı Kocaelinde ve bizim de hocamıza verilmiş bir sözümüz.. “İlk fırsatta uğrarız hocam” diyorduk ve geleneksel tarzda atış yaparız öğrencilerimizle beraber. Borcumuzu ödemeliydik ve uğradık.

Okçuluk sevdalısı bu insanı antrenman sahasında pırıl pırıl öğrencileri ile birlikte bulduk. Yıllarını okçuluk sporuna vermiş Rıdvan hocamız öğrencilerine büyük bir tevazu ile “bakın çocuklar bunlar gerçek kemankeş” diye tanıttı bizleri. Çocuklar da garip garip bakarak göbek nahiyesi imar mevzuatına aykırı yapılanma içersinde olan bu insanların nasıl sporcu olduklarını anlamaya çalışıyorlardı. “Kemankeşin toku pehlivanın açı iyidir” diye Türk kaslarımıza bahaneyi uydurduktan sonra “Estağfirulah hocam biz aslında modası geçmiş okçularız” diye hocamızın gösterdiği tevazuyu telafi etmeye çalıştık.

Çocuklar ahh çocuklar. Geleceğimizin teminatı çocuklar. Nasıl da can kulağıyla dinliyorlar anlatılanları, nasıl da dikkatli ve saygılılar. Kocaelinin bu güzel çiçeklerinden ve sevgili hocamızdan randevuya geç kaldığımız için istemeden ayrılmak zorunda kaldık. Daha doğrusu çok kısa bir tanıtım ve atıştan sonra guruldayan midemizin emperyalist baskısı altında toplantının yapılacağı alana yollandık.

Rıdvan hocamızın ve öğrencilerinin içtenliği ve candanlığı bizleri gerçekten etkiledi ama bizi bekleyen başka insanlar da vardı. Kendimizi bir göl kenarında bekleyen 15 kadar etkili ve yetkili insanın arasında bulduk. Kısa bir tanışma merasiminden sonra Şafak kardeşim ile birlikte gönüllü çeşnicibaşılık görevini ifa ettik. Hazirun, tipimize bakarak bu konunun uzmanı olduğumuzda zaten ittifak eylemiş idi. Kocaeli belediyesi yetkilileri ile birlikte tanıtım yaptığımız gurubun içersinde İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği'nin (İKÖPAB) genel sekreteri Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç hocamız da bulunmaktaydı. Türk ve İslam eserleri Müzesi başkanlığı da yapmış hocamızla birlikte diğer arkadaşlarımıza Türk okçuluğu konulu kısa bir tanıtım yaptık ve nasıl ok atılacağını gösterdik. Akşama kadar hocamız ve diğer misafirlerle yapılan sohbet gerçekten verimliydi. Başta Şafak kardeşim olmak üzere Asır ajansın sahibi Ömer beye belediye yetkililerine ,sayın Mahmut Erol Kılıç hocamıza ayrıca Rıdvan hocam ve öğrencilerine bu güzel gün ve tatlı anılar için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Rıdvan hocam ve şafak biraderimin objektifinden yansıyan kareleri aşağıdaki adresten izleyebilrisiniz.20 Mart 2010 Kemankeş Çelebi

http://picasaweb.google.com.tr/adnanmehel/Izmit?authkey=Gv1sRgCNuFsqTcoMGHKQ#